Единственото скоростно оф-роуд състезание в света, което се провежда на сняг и лед, ще стартира в края на февруари.

Баха "Россия - Северный лес 2010" е втори кръг от Международния шампионат на FIA за крос-кънтри баха, първи кръг от руския рали-рейд шампионат и първи кръг от латвийския рали-рейд шампионат.

Престижната международна надпревара е единствената в рали-рейда, която заменя жегите и пясъка на пустините със студа, снега и леда на Северна Русия, близо до Санкт Петербург. Състезанието е тип "баха", но отворено само за автомобили, където по навигационна книга няколко пъти се кара в гигантска обиколка за най-добро време.

Историята на Баха "Россия - Северный лес" датира от 2003 г., като участие в нея традиционно взимат руските звезди на световния рали-рейд като Борис Гадашин, Руслан Мисиков и Леонид Новицкий, както и ветерани в рали "Дакар" от ранга на Кристиан Лавей, Доминик Оазо и Мирослав Заплетал.

Тазгодишното издание на Northern Forest ще се проведе от 26 до 28 февруари, а списание OFF-road BG е медиен партньор на състезанието за България. Повече подробности за състезанието може да откриете в сайта на организаторите www.northern-forest.com, а репортажи на живо от събитието ще може да откриете в marathonrally.com, включително и в българската секция, която стартира в началото на февруари.