Четирима са задържани във връзка с опита за палеж на офиса на "Бороспорт". Тази сутрин в РУ-Самоков се е явил обявеният за общодържавно издирване Димитър Генчев, придружен от адвокат.

Вчера, в рамките на специализирана полицейска операция, служителите на реда претърсваха различни адреси, на които се предполагаше, че той може да се укрива.

Служители на ОДМВР-София и РУ-Самоков извършиха оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на опита за палеж на офиса на "Бороспорт", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Бяха установени и проверени за съпричастност 11 лица, близки до обкръжението на Юри Галев.
Със заповед на началника на районното управление за срок от 24 часа са задържани четирима от тях, единият от които е криминално проявен и осъждан.

По информация на ОДМВР-София, двама от задържаните са участници в инцидента на 30 януари. Работата на криминалистите по този случай продължава.

Полицейските действия бяха проведени в рамките на специализирана  операция, планирана и реализирана на територията на Самоков на 3 февруари.

В нея участваха служители на ГДОП, на група за "Реагиране и проникване" към ГДКП, на ОДМВР-София и РУМВР-Самоков, жандармеристи и огнеборци. В проверката се включиха служители на НАП и РИОКОЗ-София.

В хода на операцията са проверени 209 моторни превозни средства и 298 лица, а за констатирани нарушения са съставени 12 акта по ЗДвП и един по Закона за българските лични документи.

Бяха предприети оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на обявения за общодържавно издирване Димитър Иванов Генчев. Бяха извършени проверки и претърсвания на различни адреси и хижи в Самоков, Боровец  и в с. Бели Искър.

Тази сутрин около 10 часа той сам се яви в РУ МВР Самоков, придружен от адвоката си. С постановление на наблюдаващия делото прокурор е задържан за срок от 72 часа.

Предстои искане за постановяване на постоянна мярка "задържане под стража" на Генчев. Продължават и процесуално-следствените действия на криминалистите - разпознаване, разпит на свидетели.

Служителите на реда, заедно с НАП, извършиха цялостна проверка и на дейността на ресторанта на Юри Галев, а за констатираните нарушения са съставени административни актове.

Припомняме, офисът на "Бороспорт" в Боровец беше запален през нощта на 2 срещу 3 февруари.

Дни преди това общинският съветник от "Атака" Юрий Галев наби двама служители на "Бороспорт", защото не допуснали сина му да се качи на лифта без карта.