Поредната съвместна проява на пчеларите и община Ботевград събра много граждани във фоайето на читалище “Христо Ботев”. Там официално бе открит базар на мед и пчелни продукти. Поводът е днешният празник Свети Харалампий, който пчеларите считат за свой покровител и духовен закрилник на Ботевград.
Базарът на мед бе открит с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Иван. След това поздравително слово произнесе Венета Цолова – председател на местната организация на пчеларите. Тя съобщи, че базарът се организира са седма поредна година и традицията ще продължи. Венета Цолова подчерта, че пчелните продукти са изключително полезна храна и лекарство за всеки дом. Председателят на пчеларската организация пожела здраве, благоденствие и добра паша на всички пчелари в община Ботевград.
Пчеларите поздрави и кметът на общината Георги Георгиев. Той обеща, че общинското ръководство ще бъде винаги съпричастно към проявите на местните пчелари.
В програмата по официалното откриване участваха ученичките Любомира и Памела. Първата изпълни песен, а втората – стихотворение. Песни изпълниха и група пчелари от Скравена. 

Базарът бе съпроведн с изложба на рисунки, дело на възпитани на ОУ "Н.Й.Вапцаров".  
“Общинското ръководство на пчеларите има идея да организира още тази година регионално изложение на мед. Обмисляме то да се проведе на втория ден на Великден в Ботевград”, каза пред наш репортер Венета Цолова.