8732 недекларирани текстилни изделия задържаха митнически служители от Митнически пункт Капитан Андреево.
Митническата стойност на контрабандната стока е близо 100 000 лева, а цената й на дребно във Великобритания е многократно по-висока.

През нощта на 9 срещу 10 февруари на митническия пункт Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил с българска регистрация, собственост на пловдивска фирма и управляван от двама шофьори - български граждани.

Те представили транспортни документи за товар от 309 пакета, съобщиха от Агенция "Митници". Според фактурите превозваната стока била 2664 текстилни изделия, закупени от Турция и предназначени за Великобритания.

При щателна митническа проверка митическите служители установили, че броя на кашоните отговаря на описания, но пакетите съдържат неколкократно повече от декларираните артикули.

Митничарите преброили общо 11 396 текстилни изделия.

Проверката показала, че се превозват 8732 артикула в повече от обявеното, от които 5900 тениски, над 1000 поли, над 1300 суитчери и близо 400 мъжки жилетки.

Задържани са стоките, предмет на нарушение, както и товарният автомобил.

Съставен е акт по Закона за митниците срещу неизвестен извършител, тъй като според спогодбите за международен превоз водачите на товарни автомобили носят отговорност само за броя пакети.

Поради големия размер на нарушението за случая е уведомена Окръжна прокуратура Хасково. Работата по случая продължава.