Нова трагедия с полицаи е предотвратена днес в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР. Въоръжен мъж, заплашвал с пистолет полицаите, е отведен в Психодиспансер.

Преди време 46-годишният мъж се разделил със съпругата си. След като не могъл да приеме факта, че тя се е прибрала при родителите си в Казанлък, той започнал да й оказва психически тормоз.

Заради заплахите жената подала жалба в полицията и бившият съпруг няколко пъти бил призоваван в Трето РУ и предупреждаван с полицейски протокол.
Тъй като не се явявал на посочените дати, днес около 11.30 часа в дома му на бул."Дунав" бил изпратен автопатрул.

Мъжът не само отказал да пусне униформените, но започнал да ги заплашва и да сипе обиди през вратата.
Тогава полицаите, които разполагали с информация, че пловдивчанинът законно притежава три ловни пушки и боен пистолет, предвидливо извикали за съдействие втори автопатрул и служител от група "Контрол върху общоопасните средства".

След дълги увещания 46-годишният отворил вратата, но категорично отказал да се подчини на полицаите и да тръгне с тях.
Той бил толкова вбесен, че извадил препасан на кръста пистолет и го насочил срещу служителите на реда, а след нова тирада от обиди започнал да буйства и ритнал в корема единия от тях.

Полицаите обаче успели да отклонят вниманието му, да го разоръжат и задържат. Когато иззели бойния му пистолет, се оказало, че той бил зареден и с пълен пълнител.

Арестуваният е откаран в полицейското управление, където екип на бърза помощ го е отвел в Психодиспансера за лечение.