Акцията, в която участваха служители на ГДБОП в ОДМВР-София, полицаи от РУ-Ботевград и СОБТ, продължава и в момента

Специализирана полицейска операция за противодействие на активния криминален контингент започна вчера в Ботевград и продължава и в момента. В операцията участват антимафиоти в ОДМВР-София, полицаи от РУ-Ботевград и СОБТ-МВР.
Вчера около обяд на ул. “Янтра” в центъра на Ботевград полицаите спрели принудително лек автомобил “Ауди А6” със софийска регистрация. В колата пътували криминално проявените ботевградчани П.П./26г./, В.М./21г./ и Л.Д./23 г./ от с.Врачеш, които са задържани. Последвало претърсване в дома на П.П. в Ботевград, където били открити и иззети 35 патрона / калибър 7,62/ и документи, които по първоначални данни насочват разследващите към вероятно извършвана лихварска дейност. П.П. е регистриран за изнудване и нанасяне на телесна повреда, осъден е и за двете престъпления  на първа инстанция.
Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура-Ботевград. Предстои да бъде повдигнато обвинение на П.П. по чл. 339 ал.Іот НК.
Разследването по случая продължава, съобщава Пресцентърът на МВР.