Няма нови интензивни валежи в страната през изминалото денонощие, съобщиха за Дарик от Гражданска защита. Спасителни екипи на Гражданска защита отводняват все още пострадалите частни дворове и приземни етажи в Ямболско, Сливенско, Старозагорско и Добричко. Отделни къщи са наводнени в ямболските села Воденичене, Маленово, Веселиново, Завой, Овчи кладенец, Гълъбници. Оперативният дежурен в Гражданска защита обясни, че проблемът в област Ямбол е твърде високото ниво на подпочвените води - при отводняване на едно мазе например, водата се изхвърля на улицата и след това тя пак се просмуква в домовете на хората. Междувременно стана ясно, че нивото на река Тунджа  продължава да се покачва и вече е достигнало 3.98 м.

Проходими са всички пътища към граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП). На българо-гръцката граница проблеми има на ГКПП Кулата. В момента пунктът е отворен за движение, трафикът е слаб, няма опашки от автомобили. Не е известно докога пунктът ще остане отворен, тъй като блокадата не е приключила. По информация на гръцки медии - блокадата на Промахон остава поне до вторник.
Граничните пунктове Илинден - Ексохи и Ново село - Орменион работят нормално, заради снеготопенето на места са възможни проблеми с придвижването, свлачища, падащи камъни.

На българо-турската граница проблеми има заради топенето на снеговете и наводненията. Наводнен е участък 500 метра преди ГКПП Капитан Андреево. По тази причина вчера леките автомобили бяха пренасочени през ГКПП Лесово, а товарните минаваха през Капитан Андреево. Наводнението е заради преливането на реки и язовири. Към момента е възстановено преминаването и на леки коли.

Един от най-важните международни пътища, които свързват България и Турция Капъкуле бе затварян през седмицата поради събиране на вода. Превозните средства, които идват от международната магистрала, свързваща Европа с Истанбул, при затваряне се отклоняват по второкласен път.

Затруднено е и движението на влакове по пътя Капъкуле - Одрин. Ситуацията в Одрин и района е усложнена поради преливането на Тунджа, Арда и Марица.