Патрули на религиозната полиция на Саудитска Арабия през последните дни много внимателно оглеждат витрините на магазините. Те следят по тях да няма никакви червени предмети. Червените рози и предмети с формата на сърце стават забранени стоки на 14 февруари в Саудитска Арабия, предаде КРОСС.

Религиозната полиция забранява да се празнува Деня на Св. Валентин, защото е посветен на християнски мъченик, а също така, защото на този ден хората били склонни "да се предават на греха".
На 14 февруари са забранени дори и червените униформи на сервитьорите и продавачите. Забранени са свещите и разноцветните огньове, а също така и музиката в заведенията, съобщава La Repubblica. В родината на пророка Мохамед, в съответствие с принципите на вахабизма, не се препоръчва празнуването на рождените дни и деня на майката.

Религиозната полиция не само конфискува "еретичните" и "езически" стоки, но и много внимателно следи поведението на двойките. Влюбените, които имат опит от преди, закупуват подаръците доста по-рано, или заминават някъде, където нравите са по-либерални.