Шофьор погълнал дисковете от записващото устройство за движението на камиона му, за да изчезнат доказателствата за нарушенията му, съобщи швейцарската полиция. Мъжът бил спрян за проверка от полицаи в Швейцария.

Органите на реда го засекли да кара с превишена скорост. Освен това те установили, че мъжът шофирал повече от разрешените часове без почивка. 34-годишният мъж от неназована балканска държава управлявал от 18 часа без прекъсване камиона с италианска регистрация, когато бил спрян на автомагистрала в кантона Тесин, пише БГНЕС. Тогава пътните полицаи констатирали, че той е пропътувал около 1000 км за 18 часа, без да спре за почивка.

И питайки се как да скрие доказателствата от полицаите, на шофьора му проблеснало, че може да глътне "уликите". Той се заключил в кабината и погълнал дисковете от записващото устройство.

Е, малко по-късно получил стомашни болки и се наложило полицаите да повикат  линейка. Все пак инцидентът минал без усложнения за здравето на хитрия шофьор, но санкцията не му се разминала.