Цветелина Антонова – ученичка от ПМГ “Акад, проф.д-р Асен Златаров”, Лили Петрова – възпитаничка на УКТЦ, Гергана Георгиева и Иван Трифонов от ОУ “Н.Й.Вапцаров” ще участват в Международния детски конкурс “Шанкар 2010”. Те ще се състезават в категория “рисунка”. Всеки от учениците ще участва с две творби с размери не по-малки от 30х40 см.
Конкурсът се провежда вече 6-то десетилетие в Ню Делхи, Индия. Наградният фонд за победителите включва златен медал на президента на Индия, 18 златни мемориални образа на Джавахарлал Неру, 40 среборни медала и 40 предметни награди. Творбите на победителите ще бъдат публикувани в художествено списание за деца в Индия.
Рисунките на ученици вече са изпратени за участие в конкурса.
Децата са възпитаници на Школата по изобразително изкуство към ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград с ръководители Димитринка Томова и Станислава Комитска.
В школата се обучават общо 17 деца. Те се подготвят за участие в още три големи форума през първите шест месеца на годината. Това са Международният конкурс “Тъпан бие, хоро се вие”, който ще се проведе в рамките на XII празници на духовите оркестри “Дико Илиев” 2010 – Монтана, Националният конкурс “Детство мое реално и вълшебно – не на войната по пътищата” в Казанлък и Националният конкурс “Историята на моето училище” в Габрово, съобщи Димитринка Томова.