Министърът на финансите Симеон Дянков пристигна на официално посещение в Ботевград. Той бе посрещнат с хляб и сол на входа на общината. След това кметът Георги Георгиев покани госта в кабинета си. Градоначалникът представи на министър Дянков кратка информация за: ръстът на безработицата в общината, икономиката в нашия край,  училищата и детските градини. На срещата присъстват: народният представител Даниел Георгиев, областният управител Красимир Живков и неговите заместници, председателят на общинския съвет Маргарита Кирова, заместник кметовете на общината, секретарят Цеца Иванова и други лица.

Срещата в общината продължи 10 минути и бе закрита за журналисти. В момента министър Дянков, кметът Георгиев и придружаващите ги лица се отравиха на посещение в новоизградените обекти в Ботевград: детска градина "Кокиче", Дома за възрастни хора в ЖК "Васил Левски", пречиствателна станция за питейни води на Власов рът, спортно-тренировъчен център "Васил Левски" и др.

От 17.30 часа в малкия салон на читалище "Христо Ботев" ще се проведе среща на министър Дянков с граждани и представители на бизнеса.