20 села в търговищката община Антоново продължават да са без ток вече трети ден, това съобщи за Дарик директорът на Гражданска защита Анатоли Георгиев. Спирането на тока е причинено от обилния снеговалеж и силния вятър, които са скъсали ел.проводници. 3 високопроходими машини от Гражданска защита помагат на екипите от Е. ОН при отстраняване на авариите. Вече е ремонтиран един от скъсаните далекопроводи, но все още предстои ремонт на много проводници с ниско напрежение.

Анатоли Георгиев съобщи още, че вече четвърти ден няма вода в Омуртаг. Градът се захранва от две места – помпените станции в Кънино и Кепилово. И двете обаче не работят – в едната няма ток, а другата е аварирала. Все още не е ясно кога водата ще бъде пусната.

В Търговищко няма затворени главни пътища. До някои села обаче може да се достигне само с тежка верижна техника. Жителите на тези села получават храна от екипи на Гражданска защита.

64 селища във Великотърновска област остават без ток след падналия в района преди два дни обилен сняг, причинил скъсване на електропроводи.

Повредените съоръжения се намират предимно в планински райони, което затруднява работата на аварийните групи на Е. ОН. Най-много селища без ток има в община Елена – 43. В община Стражица са 12, а в община Златарица – 8.
В община Велико Търново без ток е село Кладни дял, в община Горна Оряховица – селата Стрелец и Паисий. Без телефон са 22 селища в областта.
Без вода е село Балканци в община Стражица.

Пътищата в региона са нормално проходими при зимни условия. Няма ограничения за движение. Проходът Хаинбоаз бе временно затворен заради тежкотоварен автомобил, препречил пътя между 9 и 10 тази сутрин. В момента движението се извършва нормално.