През тази седмица на територията на община Ботевград са регистрирани четири кражби.
На 23 февруари около 7 часа е разбит автомобил “Мазда”, паркиран в ЖК “Север”. От колата за задигнати автокасетофон и документи.
Ден по-късно е извършена взломна кражба на вещи от частен дом в Литаково. Извършителят на престъплението е разкрит – Р.И.Д. на 40 години от същото село. Лицето е криминално проявено.
Мъжът е задържан за 24 часа, а след това му е наложена мярка задържане за 72 часа. В момента Р.И.Д. се намира в следствения арест на ул. “Геме Димитров” в София. Днес съдът ще гледа искането на прокуратурата за постоянно зъдържане.
На 25  февруари от частен дом в Ботевград е извършена кражба на мотопед, френско производство. Престъплението е разкрито. Извършителят В.М.Д. на 56 години от Ботевград, е криминално проявен, осъждан е за убийство и наскоро е излязъл от затвора. Мъжът е задържан. Прокуратурата е поискала да му бъде наложена мярка за постоянно задържане.
Вчера в РУМВР е получено съобщение за извършена кражба на вещи от вила над Врачеш. Тя не се обитава постоянно, собствениците живеят в София.
В момента полицията работи по случая.