За разлика от времето, което си е все още зимно и негостоприемно за края на февруари, гостоприемните бойковчани посрещнаха много гости на ставащия вече традиционен зимен празник.
Това можеше да се види още отдалече по колите около бившето училище и от многобройните „семейни огньове” в двора. Малцина от присъстващите споделиха, че тази година хората са повече от миналата година.
Празника уважиха заместник-областният управител на Софийска област Мартин Тинчев, председателят на ПП „ГЕРБ” в Етрополе Линко Лилов, общински съветници, кметът на общината инж.Богомил Георгиев, всички кметове на кметствата и разбира се много семейни гости на жителите на Бойковец. Както вече съобщихме, тук беше и „натурализираният бойковчанин” Джоко Росич.
След като кметът инж.Георгиев поздрави присъстващите за празника, част от танцовия авсамбъл към НЧ „Тодор Пеев”, с ръководител Калинка Пушкарова, изпълниха поредица от български народни хора.
Над всички и на пук на времето градската музика не престана да свири през цялото време и да весели подгретите от виното и обилното и разнообразно печено на огньовете посетители на празника.
На снимките можете да видите малка част от това, което се случи на зимния празник днес в с.Бойковец.