Mini ще представи за първи път пред публика новата система за забавления в автомобила Mini Connected на автосалона в Женева. Системата предлага възможност за пълна съвместимост с iPhone, слушане на онлайн радио и други уникални функционалности.

Mini Connected е вградена в големия централен километраж на автомобилите Mini и предлага възможности за комуникация, навигация, музика и др. За първи път в света се предлага интегрирана система за слушане на онлайн радио. Тя се управлява изцяло от бутоните за стандартното радио и това позволява да се ползва по-безопасно. Чрез тази система може да се слуша избрана радиостанция, независимо къде по света се намира водачът.

Пълната съвместимост с iPhone дава големи възможности за водачите на Mini. Тя се осъществява чрез стандартен USB вход, а управлението на мултимедийната система става чрез нов джойстик на централната конзола, с който командите се изпълняват интуитивно.

Изложеният на автосалона в Женева автомобил, снабден с Mini Connected, ще има пълноценна връзка с останалия свят изцяло чрез интернет и ще демонстрира възможностите на новата система.