Първият мач от пролетния дял на футболното първенство в Западната Б  професионална група Чавдар Етрополе беше гост на отбора от Симитли. За съжаление нашите започват със загуба от 0:1.
С гол на резервата Владислав Шумантов отборът на Септември (Симитли) победи гостуващия Чавдар (Етрополе) в мач от 16-ия кръг на Западната "Б" група. През целия мач играта се диктуваше от домакините.
На няколко пъти Лазаров, Лясков, Цветан Николов и Шопов не успяха от близо да огорчат вратаря на гостите Яначков.
В 78-ата минута Шумантов с плътен удар по тревата изпрати коженото кълбо в долния ляв ъгъл на Чавдар.
Единственото сериозно голово положение за гостите бе в три минутното продължение, когато вратаря на Септември Симитли Сотиров се размина с топката и Николов отблизо не успя да изравни.
На фона на отношението на ръководството на стадиона в Симитли към нашите привърженици, загубата не е толкова фатална. Цялото първенство е напред, техният отбор ще гостува в Етрополе и грешката може да се поправи.
Как обаче може да се поправи двойният стандарт, приложен там към техните и към нашите зрители на стадиона.
От Етрополе за Симитли замина един автобус с привърженици на нашия отбор. Според един от тях, за техните зрители билетът за стадиона е бил 2 лева, а на нашите са поискали по 4 лева. Обяснението било, че „така са решили от общината”.
След като нашите отказват да влязат, са изгледали първото полувреме през телената ограда „до реката”. През второто полувреме са ги пуснали, но са ги оставили да седят на циментови пейки.
На нашия стадион всички зрители влизат без билети. И гости, и местни привърженици.