EURES България чрез Агенцията по заетостта и Дирекция “Бюро по труда” – Ботевград Ви канят да посетите Европейския Ден на Труда, който ще се проведе в София.
Събитието се организира под формата на международна информационно–трудова борса на 6ти Март 2010г. от 9.00 до 17.00 часа в хотел „Хилтън”, бул. „България” № 1 в София.
Този ден може да промени живота Ви!
Европейските дни на труда се провеждат ежегодно в държавите от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство. Тяхна задача е да покажат ползите от трудовата мобилност в рамките на Европейския съюз и да предоставят възможност на търсещите работа и работодателите да се срещнат и да общуват. Този ден София ще бъде един от 200-те европейски градове, в които ще се даде възможност на търсещите работа, EURES-съветниците и работодателите да се открият взаимно.
Ако Вие:
 търсите нова възможност за работа в България или друга европейска държава
 не Ви плаши предизвикателството да се интегрирате в различна културна среда
 имате мотивацията да станете част от екипите на ключови български работодатели
 любопитен сте за условията за живот и работа в другите европейски държави
 се интересувате от свободни работни места в следните области:
информационни технологии, продажби и маркетинг, туризъм, хотелиерство и ресторантьорство, обслужване на клиенти, финанси и контрол, счетоводство, стажанти производство, производство и техническа поддръжка, логистика и транспорт, човешки ресурси и администрация, медицински специалисти, фармация, строителство, сезонна селскостопанска работа, то тогава посетете
Европейския Ден на Труда в София. На него ще присъстват EURES-съветници от 13 държави от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство: Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Италия, Норвегия, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Франция, Финландия и Швеция. Те ще представят условията за живот и работа в съответните държави, ще Ви информират за свободни работни там.
В Европейския Ден на Труда ще участват и работодатели и посредници от България, Великобритания и Италия.
Ако сте готов/а да кандидатствате за работа, подгответе своята автобиография като посочите професиите, по които желаете да работите.
Допълнителна информация за:
 програмата на мероприятието (в зала „Мусала” на хотела)
 участниците - съветници и работодатели
 програмата на презентациите (в зала „Вихрен” на хотела)
 свободните работни места
можете да потърсите на: http://www.az.government.bg/eures
EURES е съкращение от EURopean Employment Services и означава Европейски услуги по заетостта. Това е мрежа за сътрудничество между Европейската комисия, службите за заетост в страните от Европейското икономическо пространство и Швейцария, както и други партньорски организации. Тази система обединява EURES съветници за работа и мобилност във всяка от европейските държави.
Предлаганите услуги са: информиране и консултиране, посредничество за работа в страните от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство, организиране на трудови и информационни борси, информиране за възможностите за търсене на работа и самоинформиране чрез EURES портала (European job mobility portal): http://ec.europa.eu/eures/
А подробностите за мероприятието ще научите в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград при EURES-асистент МАРИЯНА ДАСКАЛОВА – тел.: 60 -164