Грижата за здравето е водещият приоритет за съвременната жена, показа онлайн анкетата на Az-Jenata.bg, проведена в последните две седмици.
В проучването са участвали 1500 дами от цялата страна. 70% от потребителките на Az-jenata.bg са майки, уточниха от сайта. Почти равен брой са тези с по 1 и 2 деца.
Любимата секция на анкетираните e “Здраве и красота” (60% от всички). Това е и темата, за която искат още информация (57%). Най-голямата част от жените считат за инвестиция в себе си грижата за здравето – 32%.
Съвсем закономерно идва и резултатът, че 75% от респондентите одобряват предложението за забрана на пушенето на обществени места. Своята подкрепа за тази идея заявяват и 20% от пушачите (всеки трети потребител на сайта пуши).
Най-доброто забавление са концертите - за 32% от аудиторията, като 28% предпочитат киното, а около 22% - театъра. Интересно е, че 12% обичат най-много да посещават спортни състезания. Въпреки това само 5% посочват спорта като свое хоби.
Пътешествията са любимото хоби на читателките на сайта - 23% от анкетираните. Сред другите хобитата с почти равна популярност са грижата за цветята, четенето на интересни книги и готвенето.
Готварство е втората по-популярност тема, като 40% от читателите заявяват, че не обичат да се лишават от вкусна храна. Също толкова са и тези, които редовно спазват диети.