Поздравителен осмомартенски концерт се състоя тази вечер в читалище „Христо Ботев”. В него взеха участие от най-малките до най-големите представители на самодейните групи и състави към читалището. Местните таланти пяха и танцуваха специално за нежната половина в салона, а ученици от гимназията представиха най-новата колекция на самоковската модна къща „Силвър дей” с дизайнер Галя Атанасова.
В началото на концерта водещият Николай Асенов поздрави присъстващите дами от името на кмета на общината Георги Георгиев.
За всички жени в залата имаше подаръци от „Первол”. Няколко човека в залата, произволно избрани от водещия, получиха специални награди от марката омекотители за дрехи и модна къща „Силвър дей”.
Поздравителният концерт бе организиран от община Ботевград и читалище „Христо Ботев”. Постановката е дело на професионалния актьор Николай Найденов. В края на миналата година той започна работа като постановчик към читалището. Преди това е упражнявал професията си към трупата на Габровския театър. Известно време е работил и като изпълнител на Канарските острови.