След 6 месеца може да се оповести евентуално намерение за създаване на нова партия, заяви Пламен Панайотов за БНР.

"Очевидно е, че сега има коренна промяна в стила и методите на ръководство на НДСВ, свързано с новите лица в това политическо ръководство.

Това е очевидно неприемливо за всички нас, независимо от това дали сме изключени или напуснали в знак на политическа солидарност. Апропо, искам да обърна внимание, че за пръв път в новата политическа история на България се появява такава политическа солидарност, която е основана на принципи, а не на някакви лични или частни интереси.

Пламен Панайотов очерта разликите между НДСВ и новосформираната парламентарна група Българска нова демокрация, за която подчерта, че застъпва каузата за дясноцентристка политика.

"Очаквам в сравнително близко време парламентарната група на Българска нова демокрация да бъде количествено най-значимата опозиционна парламентарна група, но разбира се всеки от колегите от НДСВ, както и от другите парламентарни групи, ще трябва да направи своя индивидуален избор", коментира Панайотов.

Припомняме, преди седмица изключени и напуснали парламентарна група на НДСВ и съответно партията основаха нова 8-ма поред парламентарна група в Народното събрание. Още преди конституирането й Пламен Панайотов и Атанас Щерев прогнозираха, че до един месец ще има нови напуснали или изгонени от партията на Сакскобургготски.