Няма как да го отречем – манията по вампири, езотерични истории и всякакви приказни сюжети се разраства с невиждана сила. И всички въздишат по бледоликите, с трагичен поглед момчета, живеещи в сенките.

Ние решихме да си направим собствена класация на любими и най-вече секси вампири.

10. Стюард Таунсенд – Queen of the Damned

В лентата той играе вампирът Лестат, който е и рок звезда. Каква по-добра комбинация от тази? Момичетата обичат лошите момчета. Няма как да виним Алая, която го раздаваше кралицата във филма, че искаше да направи Лестат свой крал.

9. Том Круз - Interview with the Vampire – другият Лестат, който завладява женските сърца и умове. И въпреки че Том играе лошият в лентата, всички сме запленени от подмолния му поглед, хитростта и най-вече красотата му. Кучешките зъбки определено му пасват!

8. Стефан Мойер - True Blood – Невероятният 173 годишен вампир, които защитава смъртната си приятелка от целия зъл свят, буди много топли чувства в нас! А чувствената секс сцена с него и Анна ни остави бездиханни!

7. Дейвид Бореназ - Buffy the Vampire Slayer - Няма как да бъдем равнодушни към постоянно лашкащия се между доброто и злото вампир. Това секси тяло и пронизващ поглед, комбинация с лошото поведение, но все пак чиста душа, ни привлича като магнит!

6. Иън Сомерхалден - The Vampire Diaries – Със сигурност ни е направил впечатление още от серила Lost. Но когато се въплъщава в ролята на сексапилния Деймън, който иска душата на всеки един човек, ние премигваме сладко, сладко и си мислим: защо само душата, вземи ме цялата!

5.Петер Фачинели - сагата Twilight– Главата на фамилия Кълън. Чудесен! Въпреки жакетчетата и ризките, с които го обличат, за да придобие по-сериозен вид, ние знаем, че всъщност е един чудесен вампир, точно като за нас! Още в първа част на сагата Здрач се влюбихме в благородния, висок доктор, с нездрав тен на лицето и уникален поглед.

4. Венсан Перез - Queen of the Damned – любимият на половината екип на yellow.bg! Беше секси още с трагичната си роля в "Гарвана 2", във "Фанфан Лалето" ни очарова с усмивка и динамика, а в Queen of the Damned затвърди мнението ни за него – секси, секси мъж! Този път като вампир – ммм, още по-добре!

3.Алекзандър Скардсгард - True Blood – не се опитвайте да му произнесете името, казвайте му Ерик, както е и името му в True Blood. Освен че е шефът на вампирското племе в Луизиана, той определено е и шеф в спалнята! С удоволствие бихме изритали екранната му партньорка – Кристен Бауер, за да заемем нейното място до този дългокос палавник!

2.Робърт Патинсън – сагата Twilight – Какво да кажем? Прекрасен, карсив като картинка, мистериозен, изцяло отдаден на любовта си, жертвоготовен и повече джентълмен от всички изброени до тук! Кой не би искал да бъде на мястото на тази шматка Бела? Едуард – принцът на Мрака с поведение на рицар от приказките! Много малко не му достигна за първото място, много малко!

1. Брад Пит - Interview with the Vampire – Нямаше как да не му дадем първото място! Брад Пит е не просто актьор, а институция, сексуална при това. Милиони жени по света биха убили само и само да прекарат една нощ с него. А като дългокос и отчаян от съдбата вампир, борещ се със злата си природа, завзе сърцата и умовете ни! Искаме и леглата ни да обсеби, но уви.