В Пазарджик бяха арестувани шестима души по време на антипротест, насочен срещу проява на организацията "Лесбийки, гейове, би- и транссексулани - действие" (ЛГБТ-действие) срещу текст от Наредбата за обществения ред на община Пазарджик, забраняващ публичното демонстриране на сексуална и друга ориентация.

До физически сблъсък се стигна още в началото на протеста на младежката организация на ЛГБТ-действие. Демонстрацията на шестима гейове и лесбийки бе атакувана изненадващо от група момчета с бръснати глави и черни дрехи, които твърдяха, че са се събрали в центъра на Пазарджик, за да изразят мълчаливо позицията си в подкрепа на Наредбата за обществения ред на Общината. Антидемонстрантите бяха над 100. Шестима от мъжете бяха арестувани. При сблъсъка няма пострадали и от двете страни.

Хората с различна сексуална ориентация, които дойдоха от столицата в центъра на Пазарджик, разположиха на площад "Константин Величков" три бели празни транспаранта, на които изписаха членове от българската Конституция и Хартата за правата на човека в подкрепа на искането си за промяна на чл. 14 от Наредбата за обществения ред. Текстът забранява изразяването на сексуална и друга ориентация на обществени места. Анмтидемонстрантите скандираха "Вън от Пазарджик", "Отидете в Уганда, изроди" и "Никой не ви иска".

Ден преди протеста лидерът на партия „Български национален протест" в Пазарджик Атанас Кръстев заяви, че хора на организацията ще присъстват мълчаливо на протеста и той ще бъде мирен. Наредбата е атакувана пред Комисията по дискриминация, очаква се тя да се произнесе тази сряда.