Досъдебно производство срещу неизвестен извършител по текст от Наказателния кодекс, който предвижда до пет години затвор за всеки, който унищожи свое ипотекирано или заложено имущество, е образувано за снощния взрив в търговски обект на фирма "Елит Мес Минев" в центъра на Велико Търново, съобщиха от областната дирекция на МВР.

При инцидента, предизвикан от взрив на газова бутилка, пострадаха осем души, които след преглед в Центъра за спешна медицинска помощ са били освободени за домашно лечение. Повечето от пострадалите са получили наранявания, след като върху тях паднали парчета от разбити от взривната вълна стъкла от съседни сгради, пише БТА.

При инцидента напълно бе разрушен магазинът "Пиле на грил". Повредени и унищожени са хладилни витрини, рафтове и неустановено количество хранителни стоки от съседния супермаркет. Нанесени са повреди и на прилежащи жилища и офиси на фирми.

Днес комисия от общината, която извършва оглед на нанесените щети, ще прецени дали няма повреди върху конструкцията на сградата.