Три престъпления разкриха ботевградски полицаи през вчерашния ден. В ареста са задържани четирима души –  двама за голямо количество контрабандни цигари и двама – за кражби от вили. Вчера в полицията бил получен сигнал, че близо до входа на фирма на ул. “Индустриална” в града двама мъже прехвърлят от автомобил в микробус боксове с цигари. След бързата реакция на полицията, на място са задържани старите познайници на полицията Л.Т. /55г./ от Ботевград и софиянецът А.Н. /35г./. Двамата мъже успели да претоварят 1600 кутии цигари от “Ауди А4” в бус “Рено Мастерс”. При извършения оглед на товарната част на реното са иззети 1200 кутити “Ракуел” и 400 “Слимс” без бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за 24 часа. Софиянецът е осъждан за изнасилване, а ботевградчанинът не е криминално проявен.

Само за няколко часа криминалисти  от РУ-Ботевград стигнаха до авторите на взломна кражба от къща във вилна зона “Зелин” и кражба на вещи от частен дом в с.Новачене. Вчера собственикът, който живее в Ботевград, отишъл да нагледа имота си и заварил пристройката до вилата разбита. От помещението липсвали пръскачка за лозе и двужилен кабел на стойност 300 лв. След кратко разследване, полицаите установили и задържали двамата извършители – М.М. /21г./ от с. Новачене и А.Д. /26г./ - Немия от Ботевград.  В хода на разследването е изяснено, че предния ден двамата проникнали в къща в същото село и откраднали вещи за 350 лв. Същата нощ била извършена и другата кражба във вилна зона “Зелин”. Криминалистите били наясно с престъпната дейност на младежите и ги наблюдавали отдавна. Имали информация, че двамата пласират откраднатото в пункт за черни и цветни метали като ползват услугите на  съпругата на А.Д.  Старите познайници на полицията са известни за кражби, осъждани. По случаите се водят досъдебни производства.  
Вчера, около 3.30 часа, автопатрул  на пътна полиция подал сигнал за спиране на “Ауди 80” със софийска регистрация. Шофьорът отказал да се подчини и се наложило полицаите да спрат колата принудително. Оказало се, че в автомобила пътували криминално проявените и осъждани Ц.П. /21г./, М.Н. /20г./ и М.Д. /21г./, и тримата от Ботевград. Докато слизал от колата, шофьорът изхвърлил на пода три топчета, увити със син найлон, чието съдържание реагирало на канабис. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство по чл. 354А, ал. 3 от НК.