Стартира официалният сайт на Исторически музей - Правец: www.museum-pravets.com. Сайтът съдържа 25 страници и 4 презентации. Предлага актуална информация за работното време на музея и музейния комплекс, включващ родната къща на Тодор Живков и експозиционната зала с колекцията подаръци, които са му връчени в качеството му на държавен глава тогава. Електронната страница представя музейната експозиция, колекциите иконопис, чуждестранно изкуство, както и основните културни забележителности – крепостта Боровец, средновековната църква от ХІV в. "Св. Богородица" в с. Осиковица, част от манастирски комплекс, музейните сбирки в с. Видраре, църквите и манастирите в общината. Сайтът популяризира археологическите проучвания, извършвани от екипа на исторически музей – Правец. Включва и рубликата „Медиите за нас”, която съдържа публикации за музея в медиите

На 16 април Исторически музей – Правец ще отбележи 29 години от откриването си и 90 години от рождението на писателя Николай Хайтов. В тази връзка е подготвена програма, която включва:

-представяне на сайта на музея и визия за неговото развитие;
-представяне на книгите “Гладиаторът Хайтов” и “Николай Хайтов – българският Джек Лондон”, чиито автори са съответно Елена Хайтова, дъщерята на Николай Хайтов, и Никола Гигов.
-дарение от Христо Василев (Референта). Приятелят на Николай Хайтов ще предостави на историческия музей ордените, медалите и отличията, с които е награждаван по време на своя трудов и житейски път на гражданин и общественик.