Семейство е задържано за сводничество и лихварство, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на териториално звено “Борба с организираната престъпност”-София област и криминалисти от РУ-Ботевград задържаха семейство – съпрузи и сина им, които тормозели физически и психически млади момичета и ги принуждавали да проституират. Само от началото на календарната година досега полицаите провели над десет акции в района на Ботевград за противодействие на проституцията.
Преди два дни 21-годишна жена съобщила в полицията, че е склонявана да проституира против волята й и че е държана насила в апартамент в ж.к. “Саранск” от трима души. Детето й – 5-годишно момченце също било жертва на тормоз от тяхна страна.
Незабавно бил сформиран екип и полицаите атакували два апартамента в посочения жилищен комплекс, собственост на фамилията-насилници. В единия от тях били открити невръстният син на жертвата и още две момичета, едното от които непълнолетно. Полицаите задържали 42-годишния П.А., съпругата му – 40-годишната М.А. и техният син – 20-годишният Н.К..
Всички открити на адреса били отведени в местното РУ. В хода на разследването станало ясно, че откритите в апартамента момичета също били държани насила там и били принуждавани да проституират в района на главния път за Видин, местността “ПИК”-а.
Извършени били и процесуално-следствени действия в жилищата на фамилията, като оттам били иззети лични документи на потърпевшите момичета – лични карти, паспорти, здравни книжки. Освен със сводничество, задържаните се занимавали и с лихварство. В апартаментите били открити и документи, свързани с лихварска дейност.
П.А. и съпругата му били задържани за 72 часа с постановление на Районна прокуратура-Ботевград. По случая се води досъдебно производство по чл 155 ал. 3 от НК.
Задържаните са известни на полицията за сводничество.