Четвъртият отбор в "А" група най-вероятно ще получи право да участва в евротурнирите през лятото. Според в. "Тема спорт", фаворитът за спечелването на Купата на България Берое със сигурност няма да получи лиценз за Европа.
Това се отнася и за друг от полуфиналистите - Чавдар Етрополе, а Черноморец Поморие и Калиакра се очаква също да бъдат отрязани. Така от турнира за купата страната ни няма да има представител на международната сцена и това ще даде възможност на четвъртия в първенството да играе в Лига Европа.
Битка за това място водят Левски и Славия. Преди две години сините играха вместо ЦСКА в Шампионската лига, а сега, ако Левски завърши 4-ти, пак ще отиде в Европа, но за сметка на някой от финалистите за купата.
В същото време стана ясно, че Литекс почти сигурно няма да играе в Ловеч домакинските си мачове от евротурнирите. "Ако не извършат ремонт на стадиона си, няма да играят на него в Европа", разкри шефът на лицензионната комисия към БфС Красин Кръстев.
Проблем със стадиона има и ЦСКА, пише "Мердиан мач", позовавайки се отново на Красин Кръстев. "На "Българска армия" нещата са трагични", констатира очевидното шефът на лицензионната комисия.
Източник: Дарик радио