Peugeot Expert е избран за "Ван на годината" 2008 в България. Наградата бе присъдена от жури от специализирани автомобилни журналисти, в рамките на ежегодния конкурс "Автомобил на годината".

Журито оцени пътното поведение на автомобила, високото ниво на комфорта, пневматичното окачване, безопасността, удобното управление и маневреността, голямото разнообразие от каросерии, товарен обем до 7 м³, полезен товар до 1 00 кг и удобната експлоатация, предаде auto-press.net

Призът допълва колекцията от награди на Peugeot Expert, които получи в последните месеци. През октомври Expert бе обявен за "Международен Ван на Годината 2008" от специализирани журналисти от 20 европейски страни, а в началото на декември бе признат и за "Лекотоварен автомобил" 2007 от българските потребители.

Новият Expert се предлага в лекотоварен и пътнически вариант 8+1 места. Продажбите в България стартираха през месец май 2007г. и допринесоха за затвърждаване на лидерските позиции на Peugeot при лекотоварните автомобили.

Лекотоварната гама Peugeot скоро ще бъде разширена с ново оригинално предложение - Peugeot Bipper, чиято световна премиера се състоя на автосалона в Амстердам.