Експлозия уби двама души в Русе, предаде Rusenews.eu.

Загиналите са съответно на 20 и 35 години.

Освен тях са пострадали още трима души, които са откарани в русенската болница.

Полицията изяснява обстоятелствата около инцидента.

По първоначални данни двама работници са почиствали цистерна, която е била взривоопасна. Според последни данни мъж на 30-години е с изгаряне от втора степен, а двама мъже са с изгаряне втора степен.

Пострадали са и двама пожарникари, които са обгазени от пожара. Те са включени з на апаратно дишане в русенската болница. Все още не са ясни причините за взрива.

Експлозията е станала в 21,18 часа в петък на бензиностанция на ул. "Потсдам" в града, съобщи радио „Дарик". По първоначална информация са загинали двама работници, наети да почистят цистерна, вкопана в земята. При взрива те били в цистерната.

Други трима, намирали се в непосредствена близост, са получили обгаряния с различна степен.

30-годишен мъж е с изгаряния първа степен, двама мъже на 40 и 41 години са с изгаряния втора степен на лицето, съобщи БНР. Ранените са откарани в МБАЛ-Русе.

Лекари информираха, че състоянието на един от пострадалите е особено тежко - той е настанен в интензивното отделение и е поставен на командно дишане.

Районът около бензиностанцията по улица „Потсдам" в Русе е отцепен.

Служители на „Гражданска защита"-Русе са направили замервания и не са установили замърсяване на въздуха в региона. Иззети са всички документи от обекта.