8 тона оцетен анхидрид, от който могат да бъдат произведени над 3 тона хероин, бяха открити при операция на ГДБОП и американската агенция за наркотици ДЕА в село Гурмазово, община Божурище.Пред Дарик вътрешният министър Цветан Цветанов  съобщи, че са задържани двама души Вергил и Серафим Стоименови. Откритото количество оцетен анхидрид е било предназначено за износ в чужбина.

На пазара на дрога един килограм хероин струва около 15 хиляди долара, което означава, че цялото количество хероин, което може да бъде произведено от откритата суровина, е с цена над 50 милиона лева.

„Първите количества, които бяха открити в село Гурмазово, бяха намерени в навеси, в постройките, които са собственост на двамата задържани - Вергил и Серафим Стоименови. При обиска, който беше направен на място, в отделни други помещения бяха намерени общо 8 тона оцетен анхидрит. От един тон оцетен анхидрит могат да бъдат произведени 400 килограма хероин, а на пазара един килограм струва около 15 000 долара".

Тепърва ще се установява за къде е било насочено огромното количество суровина за производство на наркотици. Вътрешният министър окачестви акцията като добър резултат в борбата с международния трафик на наркотици.