СДВР издирва 7-годишния Веселин. Той е болен от аутизъм. Изчезнал е на 27 април около 16.30 часа.

Дядо му обявява детето за изчезнало, след което започва издирването му.
До момента няма никаква конкретна информация къде може да се намира то.

За да може семейството да се събере за празниците в СДВР организираха специална пресконференция.

За да се срещнат с родителите на изчезналия Веселин дойдоха и зам.-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров, директорът на Агенцията за закрила на детето Надя Шабани, зам.-директорът на СДВР Стоян Велчев и съветникът на премиера по социалните въпроси Даниела Костадинова.

По последни данни детето е видян на 27 април около 17 - 17.30 часа да се качва на автобус № 27 от Курило в посока Кътина. Видян е с две възрастни жени на последната спирка, които са му купили вода.

Майката на момчето Благомира каза, че то е контактно, общително, не би побягнало при среща с непознат и по скоро би се сприятелило с него.

Заради здравословния си проблем обаче детето издава звуци и не може да произнася цели думи. Той не може да произнесе нито своето име, нито имената на родителите си.

За възрастта си Веселин е пълничък, около 35 килограма, заради външния му вид някои хора биха го помислили за по-голям.

Заради болестта детето е сменяло няколко детски градини, от които родителите не останали доволни и се наложили да го гледат в къщи.

В деня на изчезването дядото на Благомира е бил с него. Той е 75-годишен и родителите увериха, че не се съмняват в качеството на грижата, която е положил за правнука си.

Като особеност на момчето, двамата родители изтъкнаха, че то не е научено как да пресича правилно. Обикновено навежда глава надолу и притичва през улицата до отсрещния тротоар. Те посочиха като причина за неправилното му пресичане факта, че той никога не е бил оставян сам и винаги е бил с придружител.

Няколко дни след изчезването на детето родителите са получили сигнал, че то е било забелязано с момиченце от 6-ти клас в района на село Джурево, след Лъкатник. Информацията обаче не е потвърдена от жители на селото.

Преди дни жена е сигнализирала, че е забелязала Веселин на улица „Пиротска" в София. Според родителите по всяка вероятност тя се е припознала.

Родителите Благомира и Димитър казаха, че са ходили при врачки, за да питат къде е детето. Те са им казали, че то е живо и по всяка вероятност жена над 40 - 45 години го е взела със себе си.

Според гадателките тази жена не може да има свои собствени деца и е проявила майчински инстинкт, като се е погрижила за него и го е прибрала.

Родителите се надяват който има информация за сина им да се обади или на тях или в полицията.

Според тяхната версия детето е прибрано от възрастна жена, по всяка вероятност в някое от селата в покрайнините на София, която все още не е разбрала, че Веселин се издирва или ако е разбрала, все още не е решила по какъв начин да го върне.