Полицията на град Розвил (САЩ, щата Калифорния) вече 4 дни предприема щателно търсене, за да открие и задържи 70-годишна баба, ограбила в сряда едно от поделенията на банка USBank, съобщава Итар-Тасс.

Представители на правоохранителните органи вече наричали помежду си престъпницата „бабата-бандитка”. „Това е много необичаен случай”, признава един от следователите, работещ за ФБР. Служители от банката разказват, че бабата силно нервничила по време на извършания от нея грабеж. Обаче това не й попречило да доведе започнатото докрай. „Тази възрастна жена просто, даже без да се маскира, е дошла в банката и я е ограбила”, казва представителят на ФБР.

По думите на следователи по случая привечер в сряда крадлата е влязла в офиса на банката и е връчила на един от касиерите бележка с искане да й даде всичките налични пари от касата. Полицаите отбелязват, че при това тя заплашително е извадила от чантата си револвер. Касиерът е бил принуден да даде на престъпницата известна сума пари, която полицията засега не разгласява.