8-годишният Милчо  е настанен в  института за спешна медицинска помощ „Пирогов” в София, след като в понеделник по обяд бил намерен в безпомощно състояние пред блок на улица „Преслав” 48 в Ботевград. Момчето е паднало от високо. Според близките му – между втория и четвъртия етаж. Милчо има счупен крак, пукнат таз и множество други наранявания. Вчера му е направена операция.
По неофициална информация момчето е скочило само, тъй като бил много уплашен. Същият ден в училище той видгнал на ръце своя съученичка и приятелка, но я изпуснал и тя паднала, при което  си ударила главата. На момичето му станало лошо, наложило се да я  закарат в болницата. Милчо  много се притеснил, че ще бъде наказан за постъпката си. Тъй като родителите му са на работа през деня, той решил да отиде при леля си. Вместо обаче да се качи на шестия етаж, където живее лелята, Милчо полетят от стълбищната площадка.
Момчето е много съвество и чувствително – коментираха днес неговите учители, които непрекъснато следят за състоянието му. Родителите на детето са неотлъчно край него. Семейството има добри доходи, много добре се грижи за единственото си дете, казаха днес съседи.