Миризливият съпруг, който бойкотира сапуна, е сред куриозите, свързани с различни краища на света през 2007 г., подбрани от АФП.

В този списък се нареждат и следните странни истории:

- В навечерието на общинските избори кметството в Палермо (Италия) е наело на работа 110 шофьори на автобус, всички до един без книжки. За момента градските власти не знаят какво да правят с тях. Докато не вземат изпита си и не получат редовни шофьорски книжки, наетите на работа получават заплата всеки месец в очакване да им зачислят автобуси.

- В Лима (Перу) пешеходци в нетрезво състояние причиняват двойно повече фатални катастрофи от пияни водачи на МПС, разкрива полицейски доклад. В перуанската столица, където трафикът е натоварен и опасен, половината от таксиметровите шофьори имат фалшиви шофьорски книжки. Пешеходците пък, дори да не са пили, пресичат пътищата както им падне, като пренебрегват рисковете за живота им.

- Саудитец е поискал развод, след като е изненадал съпругата си сама да гледа телевизионна програма, представяща мъж. Съпругът е привърженик на радикалното ислямско учение уахабизъм, което забранява на жените да са насаме с мъж, който не е техен близък роднина.

- Китаец, който не можел да понася съпругата си и майка й, е поискал убежище в полицейския участък, но са му отказали. Тогава той откраднал велосипед, за да попадне в ареста и в затвора, където смята да се труди и да изучи нов занаят.

- Японски производител на играчки е изобретил спестовна касичка, която експлодира и пръска монетите, ако собственикът й не пуска нищо в нея определен период от време. Играчката-бомба е предназначена да учи притежателите си на спестовност.

- Египтянка не можела да понася "зловонието" на съпруга си, 39-годишен преподавател, и получила развод, като убедила съда, че не може повече да търпи всекидневното изтезание. Съпругът й отказвал да се мие, като бойкотирал сапуна и пастата за зъби.

- Британската полиция и специалисти от подразделението за химическа и биологическа защита са отцепили за няколко часа улица в центъра на Лондон, след като от кухнята на тайландски ресторант се разнесла острата миризма на лют сос. Някой от усетилите миризмата решил, че става въпрос за нападение с отровни химикали и позвънил в полицията. Полицаите отцепили района и се обадили в пожарната служба, откъдето изпратили екип за химическа защита.