По традиция ОДЗ “Иглика” изпрати тържествено своите възпитани, които ще бъдат в първи клас от новата учебна година. В присъствието на родителите и учителите си децата реализираха вълнуващо представление. Част от малчуганите влязоха в ролята на пирати. Тяхната задача бе да спасят корабокрушенците от островите на цифрите и на буквите. Срещу свободата си корабокрушенците дариха на пиратите много ценни съкровища, а именно познания за буквите и цифрите. След това всички заедно стигнаха до България, където се потопиха в родната атмосфера на стародавните традиции и обичаи.
За своеобразното пътешествие в океана на знанието бяха изработени специални декори, както и сценични костюми за участниците. По време на представлението децата изпълниха много стихотворения и песни.
В края на тържествената програма директорът на детското заведение Валя Семкова връчи на своите възпитаници удостоверенията за завършена предучилищна подготовка. За бъдещите първокласници имаше лакомства и по един колаж за спомен от детската градина.