В читалище „Христо Ботев” бе открита изложба на изобразително и приложно изкуство. Автори на рисунките и предметите са деца от СИП по рисуване при ОУ „Н.Й.Вапцаров” и възпитаници на Школата по изобразително изкуство при ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград с ръководител Димитринка Томова.
Изложбата съдържа картини от почти всички жанрове на изобразителното изкуство: графики, пейзажи, натюрморти, линогравюри и други. Те са дело на възпитаниците на школата, която съществува повече от 10 години. Днес в школата се обучават 20 деца на възраст от 5 до 17 години. Най-малкият участник в изложбата е Ева Борисова от ЦДГ „Звънче”. Тя представя две свои картини.
Учениците от СИП по рисуване показват голямо разнообразие от ръчно изработени експонати – рисунки върху стари керемиди, глинени съдове и  плетени кошници, кукли, цветя и други.
„Децата са талантливи. Те показат собствен почерк, какъвто трябва да притежава един истински художник. Виждам, че в изложбата има много акварели, а това е най-трудната техника, защото няма бял цвят, изисква се бързина и прецизност при създаването на картината”, сподели художникът Володя Казаков, който бе сред гостите на изложбата. От името на дамския Ротари клуб в Ботевград поздравления и цветя на Димитринка Томова поднесе Симеонка Влайкова.
Гости на откриването на изложбата бяха още Виолета Филипова – президент на дамския Ротари клуб в Ботевград, който е част от International INNER WHEEL, Първан Първанов – административен директор на клона на Техническия университет в Ботевград, и много граждани.