В хотел "РИУ Правец ризорт" започна срещата на президента Георги Първанов с представители на дипломатическите мисии в България. На срещата присъстват 70 дипломати. Сред тях са Джеимс Уороик – посланик на САЩ , Етиен дьо Понсен – посланик на Франция,  Хорхе Фуентес – посланик на Испания и други.
Срещата започна с приветствено слово на президента Георги Първанов, в което той каза, че провежда подобни срещи на всеки шест месеца. Държавният глава подчерта, че тази среща ще бъде безпрецедентна по своя характер, защото ще се дискутират и обменят мнения между представители на държави, принадлежащи не само към една структура, като например ЕС, а в много по-голям формат.
Важните въпроси, свързани с икономическата криза, ядреното разоръжаване, климатичните промени, проблемите на бедността, не могат да бъдат решени в рамките на един формат, каза още Георги Първанов.

Срещата на държавния глава с представители на дипломатическите мисии се провежда при закрити врата. След това президентът ще направи изявление за медиите, предаде наш репортер.