През месец октомври стартира първата  процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика”. Приемат се проектни предложения по три големи тематични групи, които включват предоставяне на финансова подкрепа за инвестиции в съвременни материални и нематериални активи, насочени към подобряване и разширяване дейностите на предприятията, подобряване на управлението, въвеждане на международно признати стандарти, подкрепа за създаване и развитие на съществуващи или стартиращи иновативни предприятия и дейности. Целта на Оперативната програма е ускоряване на процеса на адаптиране на българските предприятия към повишените изисквания на българския и общ европейски пазар, като пълноценни конкурентноспособни участници. В насоките за кандидатстване са определени условията за допустимост на предприятията, които могат да участват с проекти за безвъзмездна финансова помощ. Сроковете за представяне на разработките са 15.01.2008 г. и 22.01.2008.г.

За предприемачи, които проявяват интерес към откритата процедура по Оперативната програма,  Евроцентър за малки и средни предприятия в Ботевград организира среща със зам. изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия към МИЕ и експерти. Агенцията е междинно звено по програмата и отговаря за набиране на проектните предложения, тяхната оценка, мониторинг и отчитане на процедурата за безвъзмездна помощ.

Презентациятa ще се състои в петък 21.12.2007 г. от 14.00 ч. в Евроцентър за МСП - Ботевград. Изискването на организаторите е да потвърдите вашето участие до 16.00 ч. на 20 декември /четвъртък/.

Координати на Евроцнтъра за контакт: гр. Ботевград, пл. „Незнаен войн” 7, Бизнес център, ет.2, офис 7; тел./факс: 0723/60 185; 0887/710744;
e-mail:
info@eurocenter-bg.org