В Боженица официално откриват риболовния сезон утре. По този повод в местността “Скока” ще се проведе състезание в няколко категории: “Най-възрастен риболовец”, “Най-млад риболовец”, “Най-голяма уловена риба”, “Най-голямо количество уловена риба”. Надпреварата започва сутринта, а от 13 часа кметът на Боженица Георги Василев ще награди победителите. За всички присъстващи ще има курбан чорба.

Наградите за традиционното състезание по риболов осигурява общинският съветник Цеца Христова. “За победителите ще има въдица, макара и други риболовни принадлежности”, каза тя.

Цеца Христова е риболовец от 40 години. Най-голямата риба, която е уловила до момента е шаран с тегло 4.100 кг. Цеца Христова сподели, че ежедневно лови риба и когато летува на море. Тя е била секретар на риболовната дружинка в Ботевград, която преустановява дейност след прехода в страната.

“Имам идея за възстановяване на риболовната дружинка. Надявам се, че ще намеря съмишленици, за да я осъществим заедно”, каза Цеца Христова пред наш репортер. Тя изрази мнение, че контролът през време на забранения сезон за риболов трябва да се засили.