В отговор на постъпили многобройни запитвания от родители, от ръководството на ПГ по КТС – Правец разясниха, че съгласно параграф 3 от преходните и заключителни разпоредби на Наредба 11 за приемане на ученици в държавни и общински училища, класирането за компютърния техникум се прави от самото училище, а не от РИО. Поради това в т. нар. „училищни гнезда”, не се приемат документи за кандидатстване в професионалната гимназия в Правец.

Желаещите да участват в класирането за приема в УКТЦ трябва да подадат следните документи: заявление за участие в класирането (получава се от приемната комисия), копие от удостоверението за завършен седми клас и копие от служебната бележка за оценките от положените приемни изпити. Те се приемат от 15 до 23 юни /от 8.30 часа до 16.30 часа, включително събота и неделя/ в стая № 223 на училището в Правец. 

“Не отговаря на действителността информацията, давана на родителите в някои училищни гнезда в района, че техните деца могат да кандидатстват или само в училищата, класирането за които се прави от РИО, или само в УКТЦ. Документи могат да се подават и на двете места, а след обявяване на класирането детето да се запише в желаното училище. Още повече, че тази година класирането на РИО и на УКТЦ се обявява едновременно - до 24 юни”, обясниха от УКТЦ – Правец.