Полицейски служители установили, че извършител на вчерашното убийство на 20-годишно момиче в град Сливен е бащата на девойката, който страда от психично разстройство.

Извършител на престъплението е 43-годишният Николай Петков, съобщи директорът на ОД на МВР комисар Чавдар Божурски по време на пресконференция, цитиран от БТА.

В самопризнанията си след задържането му, няколко часа след извършеното от него убийство, той заявил "светът е гаден и така е по-добре за детето".

Дъщеря му Радосвета Петкова е намерена мъртва около 10 часа вчера е в дома на родителите на баща си с прерязано гърло.

Момичето в момента не работело, завършило е езикова гимназия.

Николай Петков е задържан на долната станция на въжената линия за Карандила.

Установено е, че на 19 май т. г. на поляна в местността "Рамануша" във вилната зона край Сливен той извършил опит за самоубийство, като се е затворил в леката си кола с газова бутилка с отворен вентил.

След случая е настанен в психиатричното отделение на болницата, където му е проведен 10-дневен курс на лечение.

През последната година Николай Петков се намирал в тежко финансово състояние. Преди седмица в съда приключил разводът със съпругата му.

Според близки, цитирани от комисар Божурски, той е заявявал, че ще сложи край на живота си, но никога не е споменавал, че може да посегне на единствената си дъщеря.

На Петков му е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Назначена е психиатрична експертиза за установяване на вменяемостта му.