Йоанна Марина Йонкова е една от възпитаничките на Школата по изобразително изкуство при ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград. В продължение на една година тя се подготвя усърдно по рисуване, за да продължи образованието си по желаната специалност - „Моден дизайн”. Мечтата на момичето се сбъдна. Йоанна Марина е приета да продължи образованието след седми клас в Професионална гимназия по облекло „Мария Луиза” в София. Тя е постигнала висок резултат на приемния изпит по рисуване. Представила се е с фигурална композиция на тема „Фитнес зала”.
Йоанна Марина е завършила седми клас в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”. Нейни картини бяха показани на изложбата в читалище "Христо Ботев". Проявата бе организирана по повод Международния ден на детето - 1 юни, и премина с голям успех.

„Школата по изобразително изкуство съществува повече от 10 години. През нея са преминали много деца. Наши възпитаници са носители на редица награди от национални и международни конкурси, но най-голяма радост ни носят постиженията им на приемните изпити по рисуване. Това е най-голямата награда за нашия труд”, каза пред наш репортер ръководителят на школата Димитринка Томова.