От днес започва реконструкцията на старата съдебна палата в музей. По традиция стартът бе дадена с официална церемония, която приключи преди минути. Начинанието благослови Архимандрит Йоан от Правец. По стара българска традиция той отслужи тържествен водосвет за спорна и благополучна работа.
Кметът на общината Георги Георгиев обяви, че изпълнител на проекта е строителна фирма “Европа 7” с управител Семко Семков.
“Изпълнителят има 90 дни да приключи реконструкцията. След това думата ще имат историците, които трябва да подредят експозицията в срок от 2 месеца. Сградата на новия исторически музей на Ботевград ще бъде открита в Деня на празника на града – 1 декември", каза градоначалникът. Общият размер на средствата за преустройство на сградата е 690 000 лева. Парите са осигурени по проект на общината

Припомняме, че в края на миналата година община Ботевград организира обществено обсъждане за идеен проект за реконструкция на старата съдебна палата в музей. На обсъждането бяха предложени общо 4 проекта: на арх. Весела Маркова, два проекта на арх. Марииела Андреевска и проект на колектив „Урбано”  от София. Най-много гласове получи проектът на арх. Весела Маркова.