От началото на годината досега по пътищата са намерили смъртта си 979 души при 7748 катастрофи, а ранените са 9471. Наистина е най-малкото не етично да се пишат такива неща пред предстоящите Коледни и новогодишни празници.

От началото на месеца досега в страната са станали 351 катастрофи с 29 загинали и 430 ранени. И да се пишат, и да не се пишат по пътищата продължават да се движат убийци на колела. Вярно, има и такива, които са станали причинители или жертви по независещи от тях обстоятелства. Фактите са налице.

Двама души са загинали при станалите 10 тежки катастрофи през денонощието, съобщават от МВР. Ранени са 19 души, един е с опасност за живота. И статистиката продължава. Нещо повече, напоследък станаха не малко катастрофи с обществени превозни средства, което доведе и до множество загинали и ранени хора.

За причинителите, жертвите и ранените и за техните близки предстоящите празници или няма да дойдат или ще бъдат едни от най-зловещите и дълго помнещи се събития в техния живот.

За да напомнят за местата където някога са загинали хора в Етрополе и общината до неотдавна имаше не големи боядисани в бяло с голяма черна точка в средата табели. И имаха своя възпиращ ефект-като надгробни паметници по пътищата те напомняха, че животът на някого е бил до тука. Такива знаци имаше до спортната зала на бул. "Партизански", до асфалтовата база и на няколко други места. Сега табелите вече ги няма, а би трябвало не само да се възстановят, а да се маркират всички места в някогашната Ботевградска околия. 

Защото идват празници и защото животът се дава веднаж. Защото никому не се иска да бъде следващата цифра в зловещата сводка на МВР.

Весели празници!