Американецът Джой "Джос" Честнът запази титлата си на най-голям консуматор на хот-дог за четвърта поредна година след като погълна 54 малки сандвича с кренвирши за 10 минути в Ню Йорк, далеч от собствения му рекорд от 68 броя, установен през миналата му година.

26-годишният калифорниец, който тежи 104 кг спечели предавания пряко по телевизията конкурс. Основният му съперник, японецът Такеру Кобаяши (Който е бахти прасето, честно - тъпче се, а има плочки!), шампион от 2001-2006, заемал второто място 3 поредни години, този път не бе сред участниците в проявата на Кони Айлънд, посветена на 4 юли – Деня на независимостта на САЩ.

Първото издание на странната надпревара датира от 1916 и според легендата, тя се дължи на четирима имигранти, които решили чрез изяждане на най-голямо количество на любимия в САЩ хот-дог да докажат кой от тях е в най-голяма степен американец.

Тогавашният шампион се справил с ужасно скромните от днешна гледна точка 13 "горещи кучета", какъвто е буквалният превод на популярния по цял свят сандвич с кренвирш.

Тазгодишният победител Честнът грабва чека за 20 000 долара и лелеяния Колан от горчица. Калифорниецът, оказва се, е мъж с разностранни вкусове. Други негови рекорди по надяждане включват поглъщането на 5 кг макарони със сирене за 7 минути и вид чушки, 188 на брой, за 10 минути.