Криминално проявен и вече осъждан мъж е задържан от служители на ОДМВР-Силистра. В него и в дома му са открити 4.25 грама хероин, съобщиха от пресцентъра МВР.

Служителите на сектор „Криминална полиция" при РУП - Силистра наблюдавали от доста време силистренеца. След като били потвърдени първоначалните им съмнения, че 32-годишният мъж се занимава с разпространение на дрога, пристъпили към реализирането на операцията.

Така вчера към 20.00 часа те го задържали близо до дома му, а при последвалия обиск в него открили 10 единични дози с кафеникаво прахообразно вещество, дало характерната реакция на хероин при полевия наркотест. Мъжът, който е безработен, притежавал и 302 лева с неясен произход.

В хода на операцията е извършено и претърсване в дома на задържания. Там криминалистите намерили още 9 дози хероин, укрити на различни места в жилището,  спринцовки и други принадлежности за употреба на наркотични вещества.

Откритият хероин е с общо тегло 4.25 грама.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа. Той е криминално проявен, осъждан е за кражби, информират от областната дирекция.

По случая е образувано бързо производство.