Цветомир Иванов се казва 22-годишното момче, което вчера вечерта бе намерено обесено на таванското помещение в жилищния блок на улица “Акад. Стоян Романски”, където живее заедно с баба си. Съседи на Цветомир споделиха, че са покрусени от случилото се. “Цветомир беше добро и скромно момче. Нямаме представа каква е причината да сложи край на живота си”, казаха те пред наш репортер.
Цветомир е роден в Ловеч, израснал е в село Орешене. Иначе постоянния му адрес е в Етрополе. Там живее заедно с родителите си и по-малката си сестра. Завършил е компютърния техникум в Правец. През 2007 година записва Техническия колеж в Ботевград, но има заверен само един семестър. Цветомир завършва първия семестър с успех много добър 5.35, но след това прекъсва обучението си. Служителят в учебния отдел на висшето училище описва момчето като скромно и ученолюбиво, но казва, че не знае зощо е прекъснало образованието си. 
Майката на Цветомир е медицинска сестра в Етрополе, а бащата е пенсиониран, но работи като охранител в Правец, разказаха съседи.
Наш репортер се срещна и разговаря с бабата на момчето. Тя сподели, че смъртта на Цветомир е загадка за нея и родителите му.“Аз съм прекарала два инсулта. Цветомир много ми помагаше. Той беше добро момче, не ни е създавал проблеми. Не знам защо е посегнал на живота си. Не е споделял с мен да има сериозни проблеми”, каза през сълзи опечалената жена. Тя е намерила внука си обесен на терасата на таванското помещение в жилищния блок. “Намерих го легнал на земята с каиш на врата. Този каиш стои от години върху гредите на терасата, кадето се е обесил Цветомир”, разказа още възрастната жена. Явно каишът, който Цветомир е надянал на врата си, се е скъсал, но преди това момчето е издъхнало.
Цветомир е работил в завод ЕПИК, а преди това в други фирми на територията на Ботевград и Правец.