Един човек е загинал, а двама бяха ранени при срутване на покрива на бившия завод за автомобилни гуми „Георги Димитров", намиращ се на „Илиенско шосе". Това съобщи за Дарик директорът на Столичната пожарна комисар Иван Илиев.

Комисар Иван Илиев: „В 12.56 часа получихме сигнал, че конструкция с дължина около 70 метра на основния корпус на бившия завод се е срутила, срутил се е покривът, при което е загинал един човек. Другите двама, които са били там и са работили, са невредими. Бяха в шок. Инцидентът е станал заради неправилна преценка на дейностите по разрушаването на конструкцията. Групата, която е била там, е допуснала грешки. Рязали са едни обтегачи, които държаха конструкцията. За мен съвсем аматьорски са работили и в резултат на това е паднала конструкцията и човекът е загинал. Тя е една група, която е наета вероятно за разрушаване на конструкцията, но не са преценили добре. Според мен тези момчета, които бяха там и които видях на място - оцелелите, не са достатъчно добре професионално подготвени за една такава дейност. Този, който ги е допуснал или наел, собственик или управител на фирма, за мен не е изпълнил всички изисквания на закона за един такъв вид много опасна дейност".

По-късно от МВР съобщиха, че мъжът е загинал, след като се е опитал да краде от бившия завод "Георги Димитров" в София. От ведомството уточниха, че трима роми са влезли в бившия транспортен завод, вероятно за да откраднат кабели, но част от
сградата се е срутила. Единият от тях е невредим, другият е починал на място, а третият е откаран в болницата "Пирогов". По първоначални данни пострадалият е без опасност за живота.

От МВР уточниха, че не за първи път роми нахлуват в завода.