Въпреки странното "лятно" време  и обилните количества дъжд, които заляха през последните дни България, ние сме убедени че именно сега е сезонът на доброто настроение, красивите жени и леките коктейли (или пък беше обратното?). Затова решихме да вдигнем градусите, като ви представим десетте най-сексапилни актриси за 2010 г.

След много мъдруване решихме, че няма смисъл да ги подреждаме в някаква класация, тъй като всяка една от тях може да бъде на първото място, но за никоя десетото място няма да бъде достатъчно достойно.

Мишел Трахтенберг

Мишел е една от най-готините и красиви млади актриси в момента. Кариерата й в Холивуд започва да набира скорост след успешния "Eurotrip". Тя участва в сериалите "Клюкарката" и "Mercy" и все повече холивудски агенти започнаха да я забелязват.

Паз Вега

Паз Вега е испанска актриса, чиято красота може да видите във филми, като "Spanglish" и "The Spirit", както и в множество местни филми. Интересното е, че през няколко години се появява испаноговоряща актриса, която покорява Холивуд - първо беше Салма Хайек, след това Пенелопе Круз, а сега е Паз Вега.

Мила Кунис

Мила е актриса от украински произход, която стана известна със сериала "That 70's Show" и филма "Да забравиш Сара Маршал", както и че е гадже на детската звезда Маколи Кълкин. За последно я видяхме в холивудската продукция "Книгата на Илай", където партнираше на Дензъл Уошингтон, а сега предстои да я видим и във филма на Дарън Арнауфски "Черният Лебед".

Триша Хелфър

Канадската актриса е най-известна с ролята си на Номер Шест във фантастичния сериал "Battlestar Galactica", но по-голямата част от кариерата си е прекарала по модните подиуми в целия свят. През изминалите две години я видяхме в доста сериали, като Warehouse 13, Burn Notice, Human Target, „Двама мъже и половина" и все още чакаме големия й дебют в Холивуд. За геймърите ще споделим, че тя озвучава Сара Кериган вю StarCraft II.

Скарлет Йохансон

Музата на Уди Алън е жената, която е присъствала във всяка една класация за красота от последните 5 години. Скарлет успява да играе еднакво добре в непретенциозни и леки филми, както и в тежки драми.  Следващите й три филма са базирани на комикси, където тя ще играе Наташа Романоф.

Грейс Парк

Грейс е втората звезда от сериала "Battlestar Galactica", където тя играе ролята на Номер Осем. След края на фантастичния сериал, кариерата й тръгва нагоре като участва в "The Border" и "The Cleaner". Освен това красавицата украси кориците на доста списания и попадна в списъка на Maxim за стоте най-сексапилни жени на планетата.

Айла Фишер

Айла е с шотландско-австралийски произход, но славата й изгрява в САЩ, където тя се снима в "The Wedding Crashers" и "Confessions of a Shopaholic". В момента кариерата й е в подем, като тя е заета със снимането на различни филми до поне 2012 г.

Джесика Алба

Джесика е безспорно една от най-красивите актриси в наши дни. Въпреки че се снима още от 1994 г. в различни телевизионни продукции, славата й идва с участието във филми като "Sin City" и "Фантастичната четворка". Безбройните й фотосесии я "бетонираха", като една от чаровните и сексапилни жени на нашето време и само чакаме да дойде септември, за да я видим в "Мачете" на Родригез.

Салма Хайек

Салма, която е от ливанско-мексикански произход е първата испаноговоряща актриса, която се издига в Холивуд. Стриптийзът, който направи в "От здрач до зори" ще се помни още дълги години, а ролята й на приятелката на Ел Мариачи от "Десперадос", я изстреля сред най-големите имена на Холивуд.

Джанюари Джоунс

Джанюари Джоунс участва в сериала на телевизия ABC "Мad Men", където модата от 50-те и 60-те години на миналия век й пасват повече от идеално.Благодарение на това, тя се превърна в една от най-горещите и сексапилни жени през последните години, което неизменно ще подпомогне актьорската й кариера,която до този момент е по-скоро скромна.