Пешеходни светофари ще бъдат поставени на натоварените кръстовища в града: “Патриарх Евтимий” и “Цар Освободител”; “Витоша” и “Севаст Огнян”, “Славейков” и “Ал.Батенберг”, на улица “Захари Стоянов” /при ТПГ "Стамен Панчев/. Знак “забранено влизането” по посока юг-север ще бъде поставен между улиците “Стара планина” и “Букорска”. Тези предложения бяха направени от Комисията по местно самоуправление и законност и подкрепени от ОбС. Във вразка с приемане на информацията за безопасността на движение в общината, съветниците гласуваха да се опресни маркировката на главните улици в града и да бъдат поставени изкуствени неравности на улица “Стефан Караджа” / при ОУ “Н.Й.Вапцаров”/.
Кметът Георги Георгиев отправи апел към присъстващите на заседанието представители на полицията - Христо Христов – началник на РУ “Полиция” – Ботевград, и Иван Иванов – началник на “Охранителна полиция” към РУП, да обръщат сериозно внимание на това “кой как изпълнява задълженията си като водач на превозно средство както в града, така и в селата”.
Съветникът Антон Стоянов поиска да се вземат мерки срещу водачите, от чиито автомобили се разнася силна музика и по този начин нарушават спокойствието на гражданите.
Средствата за изпълнение на мерките за безопасност на движението ще бъдат осигурени от постъпленията по перо "такса смет" на общината.